práce v pid

Dobrý večer,  manžel v říjnu obdržel posudek o invaliditě 3. stupnědle §39 odst 2 písm. c, kde je psáno, že není schopen výdělečné činnosti za zcela mimořádných podmínek. v příštím roce jej čeká transplantace ledvin. Chtěla jsem se Vás zeptat, jestli manžel může nadále pracovat v zaměstnání, které zvládá a jeho zaměstnavatel jej chce zaměstnávat i po operaci. Nemůže hned pid ztratit? Nebudeme jej muset vracet, když bude nadále pracovat? Mockrát děkuji za odpověd.
 
Bára

Vážená paní Báro,

vždy doporučuji při tomto typu ID III. stupně, aby pracovník nepracoval déle jak 3 hodiny denně. Samozřejmě, že krátce by mohl pracovat na plný úvazek. Ale při plném pracovním vytížení může hrozit při další kontrole snížení stupně ID nebo jeho odebrání.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní,rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.