práce v ID

dobrýden,chtěla bych se zeptat,jak je možné aby člověk,který pobírá i částečný ID může klidně vykonávat práci stejně náročnou pro úplně zdravého člověka /dost těžkou a fizicky náročnou práci/ a to i na třísměnný provoz včetně víkendů,copak nikdo nekontroluje jak na tom ten člověk opravdu je a jakou práci vykonává?Jak je možné že takový "simulant"klidně bere důchod na který mu ostatní zdraví pracující vydělávají a on se všem okolo vysmívá jak je to jednoduché.Stačí si prý jen občas zamarodit a tím splní účel ID.U nás v práci jedna taková paní pracuje a všichni nad tím jen kroutíme hlavou.Tak jak to tedy vlastně je a kde je nějaká spravedlnost,myslíte že nám můžete tohle vysvětlit? děkuji. K.M.
 
kolbová marie

Vážená paní Kolbová,

záleží na tom o jakou práci se jedná a také u druh ID. Pokud je přiznán ID I. stupně, tak se předpokládá, že příjemce pracuje, a to i na plný úvazek, ale má omezený výběr zaměstnání a nemůže dělat příliš obtížnou práci.

S pozdravem Václav Krása

Dovoluji si Vás požádat, abyste si prohlédla reklamy na mém webu https://www.vaclavkrasa.cz/. Tím zase pomůžete mně. Děkuji.