Práce při plném invalidním důchodu

Dobrý den pane Kráso, mám takový skromný dotaz ohledně zaměstnání souběžně s invalidním důchodem. Mám přiznaný důchod s tím že zaměstnán být můžu pokud je tomu pracovní místo přizpůsobeno. Už asi 7 let mám práci bud jeden nebo dva souběžné pracovní poměry na poloviční úvazek. Nyní se mi ale naskytla příležitost mít práci na plný prac. úvazek, ale práce z domu, kterou již delší dobu vykonávám a jsem v ní dobrý se nechci zbavovat. Riskovat v dnešní době, že práce nebude pro mě vhodná a nakonec budu odkázán jen na příspěvky. Je to pro mě dilema. Vím že se odehrály i změny v občanském zákoníku, ale v tom se neorientuji Chci se tedy zeptat jestli je možné mít jeden poloviční a souběžně i plný pracovní úvazek ikdyž pobírám důchod..? Řeší tohle nějaký zákon? Mockrát děkuji za odpověď Vysocký
 
Honza

Vážený pane Vysocký,

pokud máte přiznaný ID, v jehož rozhodnutí je napsáno, že můžete pracovat za mimořádných podmínek, tak nemáte žádné omezení v pracovní činnosti, a tudíž můžete pracovat bez omezení.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.