Práce při PID

Dobrý den, prodělal jsem léčbu leukémie včetně transplantace kmenových buněk, nyní docházím na odběry krve, kostní dřeně, PET-CT a léčba pokračuje preventivními chemoterapiemi. Byl jsem rok v neschopnost, která nyní končí, byl mi přiznán ID III. stupně a na rozhodnutí je uvedeno: došlo k poklesu pracovní schopnosti nejméně o 70% a není schopen výdělečné činnosti za zcela mimořádných podmínek. V současné době se můj zdravotní stav zlepšil a cítím se docela dobře. Můj zaměstnavatel má zájem, abych u něj dále pracoval, proto bych se rád zeptal, zda je to možné. Přeji hezký den a za odpověď předem děkuji.
 
Lud?k Bartoš

Vážený pane Bartoši,

můžete začít pracovat, ale pokud pobíráte ID III. stupně, tak vždy doporučuji pracovat maximálně 3 hodiny denně. je však pravděpodobné, že pokud Vám léčba zabrala, že Vám stejně bude snížen ID na nižší stupěň, a potom již nebude nic bránit tomu, abyste byl plně zaměstnán.

S pozdravem Václav Krása

 

 

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.