posuzování invalidity

Dobrý den,rád bych se dozvěděl,zda má posudkový lékař pravdu,když mi tvrdí,že i přes můj zdravotní stav mi do posudku o invaliditě musí napsat ztrátu pracovní schopnosti pouze 65% a to z důvodu toho,že se nechci vzdát práce na plný úvazek a že pokud se dohodnu na snížení úvazku na 6 hod,tak mi ihned přiznají invaliditu 3 stupně. Proč jsem diskriminován tím,že nechci ležet doma a přes všechny obtíže a že nejsou malé chodím do zaměstnání,upozorńuji,že nejsem schopen práce,ale jako dispečer v zaměstnání sedím , telefonuji a pod, tak je snad jedno jestli  sedím 8 hodin v práci,nebo 24 hodin doma, co s tím,děkuji za odpověd,hezký den Daniel Petr.
 
Petr Daniel

Vážený pane Petře,

vysvětlete posudkovému lékaři, že Vám může dát 70 % ztráty pracovních schopností a navrhnout Vám ID podle § 39, odst. 4 písmeno f). To je ID s poznámkou, že můžete pracovat za mimořádných podmínek. U tohoto ID III. stupně není omezena pracovní aktivita.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.