Podpůrčí doba

Dobrý den, pane Krása Jsem v čid. V červnu 2012 mi přišlo s ČSSZ , že mi končí podpůrčí doba a nemocenskou mohu čerpat již jen 25 dnů. Nemocenskou jsem pobíral do 22.6. 2012 a zůstalo mi tedy osm dnů nárok na nemocenskou. Od 25 června znova pracuji jako zaměstnanec do teď. Přes velké bolesti čerpám dovolenou, která mi končí 30 listopadu, mám nárok na nemocenskou, nebo na poměrnou část, když jsem „odpracoval“ od 25 června do 30 listopadu ? Děkuji za odpověď, s pozdravem Štafa René.
 
Štafa René

Vážený pane Štafo,

pokud pobíráte ID I. nebo II. stupně, tak nemáte omezenou dobu nároku na nemocenské dávky. Proto vůbec tomu nerozumím, proč Vám ČSSZ stanoví počet dní, po které můžete čerpat nemocenské dávky. Doporučuji Vám se na toto dotrázat a žádat vysvětlení.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.