Podpora v nezaměstnanosti po nemocenské

Dobrý den. Promiňte, že se Vám takto přímo zeptám. Celý život jsem pracoval a odváděl daně. Teď mě vyhodili z práce a není žádná reálná šance najít v dohledné době zaměstnání. Moje pracovní smlouva končí 30.4. a dostanu tříměsíční odstupné ve výplatě za duben. 25.8.mi bude 55 let. Citím se unavený, v ustavičném stresu, mám určité, docela vážné, zdravotní problémy. Pobírám částečný invalidní důchod 1.stupně pr nedoslýchavost. Potřeboval bych si odpočinout a pracovat na sobě, abych se lépe na trhu práce uplatnil. Zdá se mi, že když marodit, tak pro mne nejlépe od 2.5. a na úřadu práce se zaregistrovat až po 25.8., abych měl 11 měsíční nárok na podporu. Z čeho by se ale pak výše podpory počítala? Doufám, že z posledního výdělku, to je do 30.4. Je to tak, prosím? Kdybych onemocněl do konce dubna, přerušil bych výpovědní dobu. Ve výpovědi z důvodu nadbytečnosti zaměstnqavatel píše, že v poslední dubnové výplatě dostanu 3 průměrné platy jako odstupné. Mám strach, že kdybych onemocněl ještě jako zaměstnanec, dostall bych pak po uzdravení 3 průměrné platy nižší, protože jsem marodil. Je to možné, prosím? Ikdyž bych onemocnil v ochranné lhůtě po skonční pracovního poměru měl nych nemocenskou dostávat, že ano? Jít k lékaři již teď nebo až v květnu to je hlavolam. Pak mi ještě není jasné, budu-li pobírat nemocenskou, zda bych v srpnu dostal hned podporu v nezaměstnanost nebo bych nedostal první 3 měsíce podporu, protože jsem v dubnové výplatě dostal 3 platy odstupného. Pokud se podpora nevyplácí kvůli odstupnému, posouvá se jen, to znamená, že pak bych stejně dostal 11 výplat nebo bych pak dostal jen 8 výplat podpory? Pobírání částečného důchodu snad na podporu vliv nemá či ano, prosím, Snad mi pochopíte, že nejsem žádný flákač a poradíte jako člověku, který se ocitl v těžké životní situaci. Živím syna, který studuje 1.ročník vysoké školy. Mým cílem je využít času ke zdokonalení němčiny a získání slušného pracovního místa co nejdříve. Děkuji pěkně. Pavel Novák.
 
Pavel Novák

Dobrý den.

Promiňte, že se Vám takto přímo zeptám. Celý život jsem pracoval a odváděl daně. Teď mě vyhodili z práce a není žádná reálná šance najít v dohledné době zaměstnání.

Moje pracovní smlouva končí 30.4. a dostanu tříměsíční odstupné ve výplatě za duben. 25.8.mi bude 55 let. Citím se unavený, v ustavičném stresu, mám určité, docela vážné, zdravotní problémy. Pobírám částečný invalidní důchod 1.stupně pr nedoslýchavost. Potřeboval bych si odpočinout a pracovat na sobě, abych se lépe na trhu práce uplatnil.

Zdá se mi, že když marodit, tak pro mne nejlépe od 2.5. a na úřadu práce se zaregistrovat až po 25.8., abych měl 11 měsíční nárok na podporu. Z čeho by se ale pak výše podpory počítala? Doufám, že z posledního výdělku, to je do 30.4. Je to tak, prosím? Kdybych onemocněl do konce dubna, přerušil bych výpovědní dobu. Ve výpovědi z důvodu nadbytečnosti zaměstnqavatel píše, že v poslední dubnové výplatě dostanu 3 průměrné platy jako odstupné. Mám strach, že kdybych onemocněl ještě jako zaměstnanec, dostall bych pak po uzdravení 3 průměrné platy nižší, protože jsem marodil. Je to možné, prosím?

Ikdyž bych onemocnil v ochranné lhůtě po skonční pracovního poměru měl nych nemocenskou dostávat, že ano? Jít k lékaři již teď nebo až v květnu to je hlavolam.

Pak mi ještě není jasné, budu-li pobírat nemocenskou, zda bych v srpnu dostal hned podporu v nezaměstnanost nebo bych nedostal první 3 měsíce podporu, protože jsem v dubnové výplatě dostal 3 platy odstupného.
Pokud se podpora nevyplácí kvůli odstupnému, posouvá se jen, to znamená, že pak bych stejně dostal 11 výplat nebo bych pak dostal jen 8 výplat podpory?

Pobírání částečného důchodu snad na podporu vliv nemá či ano, prosím,

Snad mi pochopíte, že nejsem žádný flákač a poradíte jako člověku, který se ocitl v těžké životní situaci. Živím syna, který studuje 1.ročník vysoké školy. Mým cílem je využít času ke zdokonalení němčiny a získání slušného pracovního místa co nejdříve.

Děkuji pěkně.

Pavel Novák.