podezření na nemoc z povolání

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, byla jsem na nemocenské ( řeším s klinikou prac. lékařství na podezření nemoci z povolání - alergické astma ) a končí mi již podpůrčí doba 380dní na vyplácení nemocenských dávek, tak mi posudkový lékař na OSSZ řekl, že to můžeme ukončit ( čekají mě vyšetření na klinice )  a mám jít do zaměstnání a měli by mě přeřadit na jinou práci  vzhledem k mému zdraví, a dle lékařských zpráv mám všude uvedeno, že kde jsem pracovala předtím ( na svařovně ), že to prostředí je pro mé zdraví nevyhovující a závodní lékař mě tam přesto poslal i s tím, že mám stále zdravotní problémy a čeká mě i laserová mukotomie, že jsem způsobilá bez omezení. Ale můj zdravotní stav se rázem zhorší a po jedné směne ( 12hod. ) skončím se sípotem, pálením na hrudi a horečkou. Co můžu udělat kromě toho, že se odvolám? Musím do vyřešení odvolání pracovat v tom pracovním prostředí, které mi škodí? A mám nárok na nemocenskou, když jsem vyčerpala podpůrčí dobu? Přece za to, že někdo nerespektuje zdravotní zprávy odborných lékařů nemůžu být v prostředí, které mi zdravotně škodí a být doma zadarmo? Jak se mohu bránit? A ještě jedna otázka - klinika prac. lékařství pošle k zaměstnavateli hygienu na měření, musím u toho být přítomna a jak můžu ovlivnit to, aby výsledky neupravili a měřili jak mají? Už se nám stalo, že měří, když nejede výroba, na okraji svařovny atd, aby se splnily normy, ale to přece není poctivé a reálné měření skutečnosti? Je možné se odvolat, aby měření provedla nějaká nezávislá společnost? Jinak vše poté postrádá význam.....když se to nedělá poctivě.   Děkuji moc za info..   S přáním hezkého dne Černá Gabriela    
 
?erná

Vážená paní Černá,

doporučuji Vám, abyste se odvolala, a to k reviznímu lékaři Vaší pojišťovny a požádala o prodloužení pracovní neschopnosti o další rok. Zároveň byste měla požádat o invalidní důchod, protože roční pracovní neschopnost je zpravidla indikací pro přiznání ID.

Problém v mezidobí mezi odvoláním a přiznáním ID a další pracovní neschopností je skutečně problém. Doporučuji Vám, abyste neodcházela ze zaměstnání, protože tím byste ztratila nároky prakticky na vše. Zkuste požádat zaměstnavatele, jestli by Vás mohl přeřadit na jiné pracoviště. Je potřeba se všemi intenzivně jednat.

S pozdravem Václav Krása

Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji