Podání výpovědi - dotaz

Dobrý den, pane Krása. Chtěla bych Vás poprosit o radu ohledně podání výpovědi před ukončením pracovní smlouvy, která je na dobu určitou a ta mi končí 31/12/2018. Vloni koncem července jsem nastoupila do chráněné dílny, kde byla práce vsedě. Koncem letošního května tato zakázka našemu zaměstnavateli skončila, takže nás rozhodil po různých firmách na různá pracovní místa. U mě konkrétně se jednalo o práci v průmyslové zóně, kde jsem danou práci zdravotně nezvládla (jak fyzicky, tak psychicky ), takže jsem byla nucená jít na PN. Po ukončení PN mi zaměstnavatel pravděpodobně nabídne opět práci v průmyslové zóně, proto bych ráda dala výpověď ještě před ukončením doby trvání pracovní smlouvy. Můj dotaz vůči Vám spočívá v tom, co by bylo lepší, jestli dát výpověď ze zdravotních důvodů, nebo pouze dohodou z mé strany bez udání důvodu...? Také se mi jedná o to, jestli a v jakém případě bych měla nárok na podporu v nezaměstnanosti. Je mi 53 let a mám ID II. stupně. Moc Vám děkuji za Váš čas a odpověď. Ivana
 
Ivana

Vážená paní Ivano,

 pro Vás by samozřejmě bylo nejlepší, kdybyste byla propuštěna zaměstnavatelem, například ze zdravotních důvodů. Pokud dáte Vy výpověď ze zdravotních důvodů, tak můžete mít nižší příspěvek podpory v nezaměstnanosti. V každém případě je nezbytné, abyste se po skončení pracovního poměru přihlásila na ÚP jako uchazečka o zaměstnání. Každý den prodlení Vám naskakuje dluh na sociálním pojištění.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.