počítání dovolené u zkráceného úvazku. Zaručená minimální mzda.

Dobrý den - mám dotaz k poskytování dovolené a výši mzdy při práci v chráněné dílně    Jedná se o chráněnou dílnu - práce strážný-vrátný, 12ti hodinové směny.Pracuji 6 12ti hodinových směn měsíčně, ne za sebou (ID).    Ve smlouvě mám uvedeno 15 hodin týdně a z toho vychází i hrazení dovolené - za den dovolené proplaceny 3 hodiny. Ovšem zaměstnavatel takto přepočítává i počet hodin a dní - za jednu volnou pracovní směnu mi počítá 2,5 dne dovolené - plný počet dní dovolené by mi tedy pokryl pouze cca 8 dní volna. Lze to takto počítat? Dle mne jeden den dovolené= jedna volná pracovní směna s tím, že prostě dostanu zaplaceno za den dovolené  pouze ony 3 hodiny.    Další dotaz směřuje k výši mzdy - dle zákona č. 567/2006 Sb. o zaručené mzdě jsou vrátní-strážní zařazeni do druhé kategorie, kde je nyní stanovena zaručená  minimální mzda na 80,80Kč /hodinu. Ovšem všichni vrátní-strážní zde pobírají minimální mzdu pro první skupinu - cca 72,30/hodinu. Přesto, že si byli nuceni udělat na vlastní náklady Osvědčení o získání profesní kvalifikace - strážný.   Prosím tedy o sdělení Vašeho názoru k výše uvedeným skutečnostem - zda jsou v souladu s platnými předpisy či ne. Děkuji  
 

Vážený pane,

stanovení dovolené je přesně tak jak uvádíte Vy. To znamená, že máte nárok minimálně na 20 dní dovolené, přičemž jsou Vám proplaceny za každý den 3 hodiny. 

Doporučuji Vám, a to i v souvislosti s výplatou minimální mzdy se obrátit na Inspekci práce. Mají pracoviště v každém okresním městě. Pokud byste mi poslal na adresu v.krasa@nrzp.cz podrobné údaje o firmě a podobně, mohu takovou inspekci inisiovat.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.