PID III.stupně

Dobrý den, pobírám ID III.stupně a pracuji na 10 hodin týdně /smlouva na dobu neurčitou/ jako vedoucí centra pro seniory , které spadá pod Domov pro seniory zřizovatelem je město. Nyní to vypadá, že toto centrum si vezme do péče městský úřad a není jisté, spíše ne, že si mě převezme. Zajímalo by mě jak je to s výpovědí. Zda mi původní zaměstnavatel musí nabídnout jinou práci odpovídající mé kvalifikaci /Bc./A zda při případném propuštění musí mít povolení od nějakého úřadu např.ÚP. Jinou práci bych určitě nenašla z důvodu, že nemohu nikam dojíždět, musím mít lehkou práci.Jsem po operaci,kdy mi bylo zcela odstraněno tlusté střevo a s tím se nabalily další problémy. Ale nemohu být celý den doma je mi 35 let jsem díky nemoci bezdětná, to bych se z toho zbláznila . Proto mě zajímá, zda jsou invalidi nějak chráněni, aby se jim nemohla jednoduše dát výpověď Předem děkuji za odpověď
 
Marie Belingerová

Vážená paní Belingerová,

pokud zaměstnavatel reorganizuje pracovní místa, tak v rámci reorganizace může pracovníky propustit, aniž by jim nabídl náhradní pracovní pozici. Vzhledem k tomu, že dochází ke změně zřizovatele, tak máte velmi oslabenou pozici bránit se proti případnému propuštění. Doporučuji Vám, abyste rovnou navštívila MÚ a nabídla jim, že chcete tuto funkci dále vykonávat. Myslím, že v této situaci jít nejlépe věcem napřed a snažit se dohodnout. Můžete jim ještě nabídnout, že za Vás budou plnit tojnásobek povinného zaměstnávání OZP, takže nebudou platit pokuty za nedodržení povinného procenta.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.