PID a zaměstnání

Dobrý den mám dotaz pobírám Invalidní důchod III.stupně a (cca 10 tis.) a nyní mám možnost přivýdělku jako pomocník na stavbě u jednoho známého soukromníka.Rád bych se zeptal v jaké formě mi může sepsat pracovní smlouvu zda lze třeba jen Dohoda o provedení práce po dobu 2 měsíců a poté jí popřípadě sepsat znovu na další 2 měsíce.Můj zdravotní stav je dlouhodobě nepřízniví tudíž není nikdy jasné po jakou dobu budu schopen vykonávat činnost a také bych nerad aby mi byl důchod snížen.Děkuji za odpověď.
 
Milan

Vážený pane Milane,

pokud nemáte v rozhodnutí, že můžete pracovat pouze za mimořádných podmínek, doporučuji Vám, abyste neměl pracovní úvazek vyšší než tři hodiny denně. Forma pracovní smlouvy je v zásadě lhostejná. Nesleduje se výše výdělku, ale rozsah pracovního úvazku.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.