PID a výpověď

Po téměř roční PN jsem se stal plným invalidním důchodcem s tím, že za  1 rok má být teto stav přezkoumán. Chci se vrátit na své pracovní místo (THP)ovšem se kráceným pracovním úvazkem. Již nyní vím, že zaměstnavatel provedl organizační změnu a hodlá mi dát po nástupu do zaměstnání výpověď z organizačních důvodů. Jak mám v tomto případě postupovat? Mám již v předstihu cca 1 měsíce oznámit svůj záměr pracovat na část.úvazek? Může zaměstnavatel změnit  důvod výpovědi  a dát mi ji ze zdravotních důvodů?Děkuji za odpověď. Rudolf
 
rudolf

Vážený pane Rudolfe,

vzhledem k nepřítomnosti pana předsedy Václava Krásy jsem převzala Váš dotaz k vyřízení a sděluji následující.

Věc je složitější. PID není důvodem k odchodu ze zaměstnání,pokud pracovník může vykonávat stávající místo, nebo pro něho má zaměstnavatel jinou, vzhledem k zdravotnímu stavu, vhodnou práci.Můžete vejít se svým zaměstnavatelem ve styk, že by jste chtěl v podniku zůstat. Ovšem jestli ten z organizačních důvodů vaše místo ruší/nesmí přijmout někoho jiného/  a jiné vhodné místo  nemá,není jeho povinností dne platného zákoníku práce vám náhradní zaměstnání zajistit.

Podotýkám, že v rámci  výpovědi z organizačních důvodů máte právo na odstupné,Se shora uvedeného je zřejé, že ze zdravotních důvodů jen pro vznik invalidity obecně, zpověď být dána nemůže.

Tolik v odpověď.

S pozdravem.

JUDr. Věra Dreslerová

poradce NRZP ČR

tel: 266 753 422