odstupne

Zdravím Vás, obdržel jsem Váš dotaz následujícího znění, v nejbližší době se pokusím na něj odpovědět. Předmět: odstupne DOBRY DEN p.KRASO ,CHCI SE OPTATI DNE 21.7. JSEM BYL NA PREVENTIVNI KONTROLE U LEKARE KDE JSEM MU PREDAL VYPIS KARTY OD ME LEKARKY A USOUDIL ,ZE NEMOHU NADALE VYKONAVAT ZE ZDRAVOTNICH DUVODU PRACI,KDE JSEM PRACOVAL 2 ROKY .1ROK JSEM MAROODIL ,PAC JSEM SE SPATNE SHYBNUL PRO MATERIAL A PRASKLO MI V ZADECH ,KDE PO PUL ROCE JSEM SEL NA POD CT A DELALI MI OBSTRIKY ,ALE I NADALE MAM PROBLEMI ZE ZADY.NA PRACOVISTI JSEM TO ALE NEUDAl jako prac.uraz.ptam se zda li mam narok na odstupne ze zdrav.duvodu.Nyni se lecim i se srdcem .prosim o zpetne vyjadreni ,pac mam v 24.7. 2020 podepsat s dohodou vypoved .dekuji michal Přeji Vám krásný zbytek dne Václav Krása
 
michal

Vážený pane Michale,

pokud Vám podnikový lékař zamítne možnost výkonu práce, tak zaměstnavatel Vás může propustit bez odstupného a vlastně téměř okamžitě nebo Vám může nabídnout jinou pracovní pozici, kterou byste mohl vykonávat. Pokud Vám nenabídne jinou pracovní pozici, tak to musí zdůvodnit, což však pro něj není složité. 

Prakticky proti tomu nemáte žádnou obranu. POkud nepobíráte invalidní důchod a byl jste v pracovní neschopnosti jeden rok, tak byste si měl o něj požádat, a to na OSSZ. POkud bude ukončen Váš pracovní poměr, tak Vám doporučuji, abyste se okamžitě přihlásil na ÚP jako uchazeč o nzaměstnání, aby Vám nevznikl dluh na sociálním a zdravotním pojištění.

S pozdravem Václav Krása