odebrání ID a renta

Dobrý den, v roce 2011 mi byla přiznaná renta na základě nemoci z povolání. Na základě posudků mi byl následně také přiznán invalidní důchod 1. stupně. O vyplácenou částku z invalidního důchodu mi byla následně renta ponížena. Teď v srpnu mi byl invalidní důchod odebrán, nemoc z povolání (oboustranné karpální tunely) trvá, bude mi tedy výplata renty od Kooperativy opět dorovnána o částku, o kterou jsem přišel odebráním invalidního důchodu? Děkuji..
 
Roman

Vážený pane Romane,

samozřejmě, je potřeba však, abyste se přihlásil pojišťovně a oznámil jí, k jaké došlo změně. Pokud nepracujete, tak byste měl být v evidenci ÚP jako uchazeč o zaměstnání, protože by Vám začal narůstat dluh na zdravotním pojitštění a také je důležité, abyste měl náhradní dobu pro výpočet starobního důchodu. Jen Vás ještě upozorňuji, že pokud Vám není více jak 55 let, tak se do náhradní doby pro účely starobního důchodu započítává poze jeden rok v evidenci ÚP jako uchazeče o zaměstnání a nad 55 let věku se započítávají 3 roky.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.