Nový dotaz

Dobrý den. Prodělala jsem rakovinu prsu III. stupně. Zažádala jsem si o invalidní důchod, který mi byl přiznán III. stupeň za zcela mimořádných podmínek. Žádala jsem si minulý týden v pondělí, včera mi přišlo již rozhodnutí. Jsem státní zaměstnanec, je mi 46 let a ráda bych se vrátila do práce ( na částečný úvazek), neboť jsem na tom doma psychicky špatně. Je to možné? Invalidní důchod mi byl přiznán zpětně od 28.7.2014.Do 5.9.2014 jsem mohla pobírat pracovní neschopnost. Také si myslím, že u mne nejsou nutné mimořádné podmínky. Opravdu bych chtěla chodit do práce, neboť doma to těžce snáším. Chci se zařadit do normálního života. Děkuji moc za odpověď. S pozdravem Markéta
 
Markéta

Vážená paní Markéto,

pokud máte v rozhodnutí o přiznání ID, že můžete pracovat za mimořádných podmínek, tak s Vaším zaměstnáním není žádný problém. Pokud v rozhodnutí tuto poznámku nemáte, tak Vám doporučuji, abyste pracovala přibližně 3 hodiny denně. Jinak můžete mít problém s důchodem.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.