Nový dotaz

Dobrý večer, ráda ´bych se Vás zeptala ,manželovi vzali celý invalidní důchod a prý mu nechají poloviční,jestli se může přihlásit na pracovní úřad a zažádat o podporu ,protože v 60letech ho nikde nezaměstnají a na jak dlouhou dobu by měl podporu.Děkuji .
 
Alena

Vážená paní Aleno,

je důležité, aby se Váš manžel hned přihlásil na ÚP jako uchazeč o zaměstnání. Pokud předtím nepracoval, tak podporu v nezaměstnanosti neobdrží, ale evidence mu bude počítána jako odpracované roky do nároku na starobní důchod. Možná, že byste mohli situaci řešit odcghodem manžela do předčasného důchodu. jen upozorňuji, že je nižší a již jej nelze změnit.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.