Nový dotaz

Dobrý den pane Krása, Pracuji v chráněná dílně a zaměstnavatel nás nutí vybírat dovolenou vždy ,když není práce. Proto jsem se chtěla zeptat, jak je to podle zákoníku práce. Může mi zaměstnavatel určovat vybírání celé dovolené nebo jen půl nebo jak je to. Děkuji Eliška
 
Eliška Malá

Vážená paní Malá,

zaměstnavatel rozhoduje, kdy si zaměstnanec může vzít dovolenou. měl by samozřejmě přihlédnout k požadavku zaměstnance, ale není to nikde přesně kodifikováno.

S pozdravem Václav Krása

 

 

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.