neproplacení mzdy podle smlouvy

Vážený pane magistře,obracím se na Vás znova, tentokrát s´dotazem,který je určen pro vaše právní poradce , ale i přsto - jste opět jediný, kdo mi nabízí řešení hned,a téměř obratem ruky se i bránit..jak jsme si již jednou psali,byl mi nabídnut HPP s tím, že pobírám id 3 a po zdravotní stránce mi odmítl zaměstnavatel vyhovět ohledně zkráceného prac. úvazku. Vystupnovalo se to nzní tím, že mi k 15. dni tohoto měsíce zřejmě odmítl poslat peníze za měsíc červenec 2014,protože jsem už 10 dní na atb., ovšem to jsem netušila, proto jsem tuto situaci chtěla řešit zdrav. volnem, a poté se opět vrátit.Mám půjčený služ. mob. telefon, vše oproti podpisu, který chci vrátit,nemám potřebu ho využívat,ale tento člověk, aniž by se mnou řešil situaci ohledně plateb,které musím u svých lékařů zaplatit, mi začal vyhrožovat policií, pokud se nedostavím v určený den s telefonem, smlouvou,aj. k němu do kanceláře. Můžete mi prosí, se svými právními poradci říct, jak mám postupovat dál,abych vše udělala legálním způsobem, a zároven z tohoto člověka dostala peníze za minulý měsíc? děkuji moc za pomoc.Jana Hrdličková
 
jana hrdli?ková

Vážená paní Hrdličková,

pokud jste nechodila do práce bez toho, aniž by Vám zaměstnavatel dal dovolenou nebo neplacené volno, tak jste skutečně vážným způsobem porušila zákoník práce a zaměstnavatel Vás může okamžitě propustit. Pokud máte zapůjčené prostředky, tak zaměstnavatel má právo kdykoliv požadovat jejich vrácení. Pokud Vám zaměstnavatel dluží mzdu, tak je nejlépe se obrátit na Inspekci práce, která má pracoviště v každém okresním městě. Doporučuji Vám, abyste tam co nejdříve zašla.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.