nedodržení výpovědi z prac.poměru

Dobrý den.Prosím o radu,jak mohu postupovat v případě,že zaměstnavatel nedodržel výp.z prac.poměru.                 18.6.2012 mi byla záslána výpoved z prac.poměru podle §52 písm.D zák.práce.Na základě lékařského posudku vydaného zařízením závodní preventivní péče ze dne 30.5.2012 nesmím konat nadále dosavadní práci.V současné době pro mě nemají jinou vhodnou práci na kterou bych mohla být převedena.      Výpověd byla projednána s příslušnou odborovou organizací.    Odstupné ve smyslu §67zák.práce a platné kolektivní smlouvy mi bude vyplaceno v nejbližším daném výplatním termínu po skončení prac,poměru,společně s výplatou!!!!!!!!!!Prac.poměr mi skončil k 31.8.2012.  Jaké bylo mé překvapení,když jsem vubec žádné odstupné nedostala!Nikdo mě nevolal,ani jinak neinformoval a tak jsem opět začala obvolávat příslušné kanceláře.A duvod?Na posudku od závodního lékaře,prý chybí,že moje problémy s nohou souvisí s pracovním urazem!!!!!!!!!!!(K tomuto posudky měli přiloženy i všechny ostatní lékařské zprávy,kde se všude píše,že jde o následky prac.urazu,včetně posudku o invaliditě 3.stupně!) Prý nejdřív musí závodního lékaře požádat o doplnění posudku!Připadá mi všechno velmi absurdní a protiprávní.     Čtyři měsíce jsem se s nimi dohadovala o dorovnání nemocenské (!) a nyní mi odmítají vyplatit to,co už mi jednou odsouhlasili!Jak se mužu bránit?    DĚKUJI MOCKRÁT ZA RADU A POMOC.                                   Hana Kroupová  
 
Hana Kroupová

Vážená paní Kroupová,

Váš zaměstnavatel pravděpodobně postupoval správně, protože v ! 67, odst. 2 se ve druhé větě uvádí "byl li se zaměstnancem rozvázán pracovní poměr, protože nesmí podle lékařského posudku, vydaného zařízením závodní preventivní péče, nebo rozhodnutím příslušného správního orgánu, který lékařský posudek přezkoumává, dále konat dosavadní práci pro pracovní úraz, nebo pro onemocnění nemocí z povolání, a zaměstnavatel se zcela zprostí své odpovědnosti podle § 367 odst. 1, odstupné podle věty druhé zaměstnanci nepřísluší." Pokud se jedná o nemoc z povolání a jste v PID, tak byste měla pobírat rentu jako náhradu mzdy. Ale opravdu Vám nepřísluší odstupné.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.