Nástup do Č.I.D. a nemocenská.

Dobrý den. Po roce mi byl přiznán částečný invalidní důchod prvního stupně. V pondělí nastupuji do záměstnání kde jsem před rokem pracoval. Samozřejmě mám od závodní MUdr.omezení a ve firmě mi vyšli vstříc. Ale co když to nebudu zvládat? Můžu jít nyní na neschopenku když jsem vyčerpal po roce podpurčí dobu? Pokud ne, tak jak to řešit? Děkuji za odpověď.   Emil.
 
Emil

Vážený pane Emile,

při pobírání ID I. stupně není regulována pracovní neschopnost a tudíž můžete čerpat dávky v pracovní neschopnosti. Skutečnost, že jste vyčerpal roční podpůrčí dobu není důležitá, protože jste pracovní neschopnost přerušil a nyní pracujete.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.