Nárok na podporu v nezaměstnanosti

Pane Krása, moc Vám děkuji za Vaši odpověď. Troufale bych měla ještě jeden dotaz, týkající se předešlého dotazu. Jsem srozuměná s tím, že podpora v nezaměstnanosti bude nižší v případě podání výpovědi z mé strany. Jen bych se s dovolením ještě zeptala, jestli bych měla nárok na podporu v nezaměstnanosti byť nižší v případě, že podám výpověď dohodou, ale bez udání důvodu (tedy v zaměstnání, ani na ÚP neudám důvod výpovědi), pokud to tak vůbec jde...? Ještě jednou Vám moc děkuji. Ivana
 
Ivana

Vážená paní,

na to nedolkážu odpovědět. Pokud Vám nechce zaměstnavsatel vyhovět, tak to uveďte do výpovědi jako důvod. Nevím, čeho se bojíte. Možná by bylo lépe, pokud se obrátíte na Inspektorát práce a podat stížnost na Vašeho zaměstnavatele,m nežli dávat výpověď. Tím, že dáte výpověď, tak vlastně ustupujete tomu, co si myslíte, že je špatně.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.