Kolik Hodin Týdně smím, dělat při ID 3 stupně

Dobrý den, vím, že smím pracovat max. 30 %, když nejsem schopna výdělečné činnosti za zcela mimořádných podmínek... Naskytla se mě práce jako přivýdělek uklizečka na 2,5h deně 5 dné v týdnu... Což mě vychazí když normálně se pracuje 8h, tak poloviční je 4h, takže by ty 2,5h šlo... Ale volala jsem na sociálku a tam mě řekli že to dělá 4,6h týdně... Což mě příjde blbost, tak prosím kolik je teda přesně těch 30 %.. Můžu vzít práci na ty 2,5h 5x týdně? Děkuji za odpověd, a prosím spěchá dnes jdu uzavřít smlouvu a nerada bych v květnu při posudkové dostala snížení na II.stupen. ID :-/
 
Ko?inková

Vážená paní Kořínková,

na sociálce neumí asi počítat. Doporučuji Vám, abyste tyto věci odboru sociálního vůbec nezkoumala, protože tím na sebe akorát upozorníte a může tam být nějaký závistivý chytrákl že když můžete pracovat, můžete být znovu posouzena. Přesný počet hodin, který lze při pobírání III. stupně ID odpracovat není nikde stanoven. Já vždy doporučuji pracovat maximálně tři hodiny denně.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.