Jak zabránit vyřazení z ÚP - dodatek

Dobrý den, dnes jsem Vám již jeden dotaz psal, za odpověď Vám moc děkuji. Vývoj situace ale pokročil - manželka byla odpoledne na ÚP. Vedoucí se s ní nehodlala bavit že nemá čas, že když tak příště. Ale stále bazírovala na té větě o nemožnosti pracovat, a že tedy když manželka s vyřazením z ÚP nesouhlasí že ji pošlou na přezkum. Chtěl bych se zeptat - je někde nějakým zákonem jasně dané že zákonným vyřazením z evidence ÚP je pouze přiznání 3. stupně invalidního důchodu?
 
Karel Plesník

Vážený pane Plesníku,

ono to tak přesně není, protože, pokud ÚP nabídne opakovaně nějaké pracovní místo a klient jej odmítne, byť třeba z důvodu zdravotního postižení, tak může ÚP ukončit evidenci klienta, jako uchazeče o zaměstnání. Pokud jde o III. stupeň ID, tak je přímo uvedeno v zákoně o zaměstnanosti, že v případě ID III. stupně, kromě ID pro invaliditu z mládí, nelze klienta zařadit do evidence uchazečů o zaměstnání.  

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.