Invalidní důchod 3 stupně - práce

Dobrý den Pane Kráso Mám na vás dotaz jsem invalidní důchodce 3 stupně a to od roku 2005 od 16.10.2005 a naposledy jsem byl u komise v roce 2010 a důchod mám trvale a tak se chci zeptat jestli mohu aspoň trochu si přivydělat pokud ano tak kolik hodin mohu děkuji předem za odpověď Mám ještě na vás jeden dotaz od roku 2012 se pokouším získat příspěvek na automobil a pořád neuspěšně co mohu proto udělat abych ho získal ten příspěvek na automobil. Můj lékař z prahy Motol mi doporučil čtyřkolku pro invalidy prý se mám zeptat jestli mohu na to získat příspěvek když ne na auto napište mi prosím co a jak to je děkuji předem za obě dvě odpovědi
 
Lukáš Lupínek

Vážený pane Lupínku,

při pobírání III. stupně ID je samozřejmě možné pracovat. Vždy doporučuji při III. stupni ID omezit pracovní aktivitu na 3 hodiny denně. Pokud však máte ID trvale, tak je pravděpodobné, že na Vás již nepřijde kontrola, tak byste mohl pracovat i více.

Příspěvek na nákup motorového vozidla je možné přiznat pouze osobám, které mají velké problémy s mobilitou. To znamená, že nejsou schopny používat veřejné dopravní prostředky, ujdou pouze pár metrů a podobně. Pokud nemáte tak rozsáhlé zdravotní postižení, tak se obávám, že na příspěvek na nákup motorového vozidla nemáte nárok.

Pokud jde o čtyřkolku, tak na tu žádný příspěvek není. 

S pozdravem Václav Krása


Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji