invalidní důchod

Dobrý den pane Kráso! Chtěla bych se zeptat, zda má zaměstnavatel právo vyžadovat rozhodnutí o přiznání invalidního důchodu z ČSSZ Praha,na kterém je kompletní výpočet částky plného invalidního důchodu.Zda má tedy právo znát výši mého důchodu. Posudek o invaliditě z okresní správy sociálního zabezpečení  s datem,od kdy je důchod přiznán,kde je i míra poklesu pracovní schopnosti, jsem samozřejmě předložila.  Děkuji Vám za odpověď. Jitka S.  
 
Smutná Jitka

Vážená paní Smutná,

zaměstnavatel má právo, aby věděl, že je Vám vyplácen ID III. stupně. Ověřuje se to potvrzením z ČSSZ, kde je však uvedena i výše důchodu. Částku můžete začernit, ale jinak má právo tento dokument mít v kopii, aby mohl uplatnit slevu na dani z příjmu, a to jak Vám tak i sobě.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.