Invalidita 3 stupně a pracovní poměr

Dobrý den mám invaliditu třetího stupně a pobírám plný invalidní důchod, který mi byl vyměřen na  úřadu práce po ukončení střední školy když hsem nemohla sehnat práci. Po roce jsem práci našla a  pracovala ve firmě několik let. Potom jsem nastoupila na mateřskou dovolenou a po jejím ukončení mi bylo firmou doporučeno abych pracovala na zkrácený úvazek, aby mi důchod nebyl snížen nebo dokonce odebrán. Je tomu skutečně tak, nebo mohu pracovat na plný úvazek a důchodu se to týkat nebude?Druhý dotaz, mohu požádat o zvýžšení invalidního důchodu který mi byl vyměřen z mladí, ale aby se mi počítal ze mzdy v zaměstnání z  předchozích let? Děkuji za  odpovědi.  
 
z.

Vážená paní,

byl bych rád, kdybyste se příště podepsala. Připadá mi nekorektní odpovídat anonymně.

Pokud jde o Váš dotaz, tak invalidní důchod nelze přepočítat. Lze jej pouze snížit z III. stupně na I. stupeň a nebo opačně. Pokud máte invalidní důchod  pro invaliditu z mládí, tak u tohoto důchodu můžete normáolně pracovat, a to i na plný úvazek. To je důchod, kdy je zřejmé, že nedojde k žádnému zlepšení.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.