invalidita 3. stupně

Vážený pane kráso.Děkuji vám za odpověď na můj dotaz, kdy při přiznání ID 3. stpně dle §39 ods. 4 pís, f zákona č. 155/1995 lze pracovat na 8 hodinový pracovní ůvazek. Já však mám přiznán ID 3. stupně jednak dle §39 ods. 2 pís. c zákona č. 155/ 1995 a dle §39 ods. 1 pís. a zákona č. 155/1995. Můžu tedy vůbec pracovat? a jestli ano, na jaký ůvazek, a jaká by měla být moje měsíční mzda. Ptám se proto že pobírám ID v částce 3 893 Kč, mám dvě malé děti a jsem matka samoživitelka. Tento ID mi nestačí k uspokojení našich životních potřeb. Předem děkuji za odpověď, Spinella.
 
Helena Spinella

Vážená paní Spinello,

v takovém případě Vám doporučuji pracovat pouze tři hodiny denně, jinak při kontrole můžete mít problémy a ID Vám může být snížen.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.