inv. duchod ID3

Dobrý odpoledne,proč stále jsou invalidé 3 stupně rozdělováni na ty co mohou být uchazeči o zaměstnání a pak ti co nemohou byt. ?
 
pavel

Vážený pane Pavle,

je to tak, že osoby, které mají například invaliditu z mládí,m případně osoby, které mají uvedeno, že mohou při pobírání ID III. stupně pracovat za mimořádných pracovních podmínek, se předpokládá, že jejich zdravotní stav je natolik poškozený, že nelze do budoucna očekávat žádné zlepšení. U těchto příjemců ID se tudíž nedělají kontroly zdravotního stavu, a tudíž mohou být evidovány na Úřadu práce jako uchazeči o zaměstnání, protože je snaha i při takovém to zdravotním postižení, aby se našlo pro ně nějaké zaměstnání. Přiznám se, že když to takto píši, tak si uvědomuji, že je to určitý anachronismus, a že bude dobré s tím něco udělat.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.