info podnikání OSVČ

Dobrý den. Dříve než položím dotazy rád bych popřál hodně úspěchů v činnostech, které vyvýjíte. První dotaz se týká pracovních věcí. Jsem ZTP/P rád bych začal podnikat a chtěl bych se zeptat jak to funguje u OSVČ a tzv. náhradního plnění. Pokud si odsoba XY ode mne bude odebírat po celý rok mé služby je možné to využít jako náhradní plnění? Druhý dotaz se týká existuje v rámci svazu ZTP "černá listina" chráněných dílen. tedy lidí, kteří spíše než pomáhají ZTP škodí. A pokud ano je možné navázat kontakt a možnost nějak se angažovat? Díky s pozdravem Petr M. Kybork
 
Petr M. Kybork

Vážený pane Kyborku,

pokud od Vás bude odebírat právnická osoba služby, tak může je využít jako náhradní plnění pro splnění podílu zaměstnávání OZP. Neznám žádný seznam tzv. podvodných firem.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.