III. st ID a pracovni pomer

Dobrý den pane Kráso, obracím se na vás s prosbou o radu. Jsem po úrazu páteře s těžkou paraparézou DK v PID od března 2010. V dubnu 2011 jsem byl u komise, jejíž výsledek zní: 1) Jedná se o dlouhodobě nepříznivý zdravotní stav ve smyslu ustanovení par.26 zákona 155/1995 SB. o důchodovém pojištění, v platném znění. 2) Je invalidní dle par.39 odst.1 zákona č.155/1995 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Jde nadále o invaliditu třetího stupně dle par.39 odst.2 písm.C) citace zákona. Nadále je schopen výdělečné činnosti za zcela mimořádných podmínek. Z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu poklesla jeho pracovní schopnost o 70 procent a nadále splňuje podmínky ust. par.6 vyhl.č.359/2009 Sb. v souvislosti s úrazem ze dne 18.5.2009 3) Den vzniku invalidity..... 4) U pojištěnce došlo k poklesu pracovní schopnosti nejméně o 70 procent a je schopen výdělečné činnosti za zcela mimořádných podmínek. V současné době jsem zaměstnán na DPP , kde mi práci rozepisují na 24hod. měsíčně. V tom bych problém neviděl, ale teď jsem se nechal zaměstnat u ještě jedné firmy na DPČ na poloviční úvazek (2,5 dne v týdnu). Obě práce se týkají administrativní činnosti. Rád bych se zeptal, jestli mi hrozí odebrání III.stupně, když se všude dočítám, že doporučujete práci max. na 1/3 úvazku s PID. Odebrání PID by pro mě znamenalo fatální problém. Velmi děkuji za váš čas a omlouvám se za rozsáhlost příspěvku. MP
 
Milan Procházka

Vážený pane Procházko,

protože máte ID, kde je uvedeno, že jste schopen výdělečné činnosti za zcela mimořádných podmínek, nemusíte se ničeho obávat. Mohl byste dokonce pracovat na plný úvazek.

1/3 pracovního úvazku doporučuji pouze v případě, že příjemce ID III. stupně nemá uvedeno v rozhodnutí o ID, že je schopen práce za zcela mimořádných podmínek.

S pozdravem Vácĺav Krása