ID a pracovní neschopnost

Dobrý den pane Kráso, jsem v PID, a pracuji na poloviční úvazek, ale v současné době jsem na PN, jelikož mě práce už dost unavuje. A  jak tak brouzdám po informacích na internetu, tak jsem se zpožděním zjistila, že mohu pracovat pouze na úvazek 0,3. Nerada bych o důchod přišla, tak dávám výpověď  ze zdravotních důvodů, jelikož neschopenka stejně nemůže trvat asi déle jak  70dní. A zajímalo by mě: kdyby byl pracovní poměr ukončen s okamžitou platností, může neschopenka přetrvávat do těch 70dní nebo se musí ukončit dnem rozvázání pracovního poměru? Děkuji za odpověď  Jana
 
Jana

Vážená paní Jano,

já Vám doporučuji, abyste s výpovědí z pracovního poměru nespěchala a počkala až budete mít odmaroděno 70 dní.  Zkuste se dohodnout se zaměstnavatelem, aby Vám snížil úvazek na 0,3. Také si pořádně zjistěte, zda na rozhodnutí o přiznání PID nemáte dodatek, že jste osobou, která může pracovat i za zcela mimořádných podmínek. V takovém případě byste pobírala dávky v pracovní neschopnosti bez omezení, tak jako ostatní a mohla pracovat i na plný úvazek.

S pozdravem Václav Krása

 

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.