ID a Dohoda o provedení práce

Dobrý den, měla bych následující dotaz – jsem v invalidním důchodu II. stupně. Nejsem vedena na úřadu práce, neboť plátcem zdravotního pojištění je za mě stát. Nyní mám možnost pracovní nabídky – doučování německého jazyka na dohodu o provedení práce. Je v mé situaci možné na tuto dohodu pracovat? Velice Vám děkuji za odpověď S pozdravem Doskočilová
 
Dosko?ilová

Vážená paní Doskočilová,

jako příjemce ID II. stupně nemáte žádné omezení pracovní činnosti, pokud se jedná o práci, která není příliš obtížná. Tudíž můžete bez obav vyučovat.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.