ID 3 stupně+ práce pro osoby na chráň. prac. místě s ID 1,2,3 stupně

Dobrý den pane Kráso, hned po ukončení školy,( to mi bylo 18 let)pro psych. problémy jsem šla na rok na neschopenku a 19 letech v březnu 2000 jsem dostala plný ID 3. stupně, pokles prac. schop.70%. Nikdy jsem nepracovala, jen brigády. Nyní se mi naskytla nenáročná práce v prodejně učebnic na chráněném pracovním místě, kde by nás bylo osob s ID 1,2,3 stupně více. Smlouva na HPP by byla ovšem na 6 hodin, fyzicky bych tam údajně nemusela být celých 6 hodin(Bylo by nás tam více).V posudku u mne je, že je to nevyléčitelné a nelze očekávat zlepšení a od KLP upuštěno. Bojím se, že by mi mohli snížit ID na 2 či 1 stupeň, což by bylo ve více ohledech fatální.Jak to prosím vidíte vy? Děkuji za odpověď.
 
Markéta

Vážená paní Markéto,

Váš důchod je pravděpodobně pro invaliditu z mládí a nebo máte důchod, kde máte poznámku, že můžete pracovat jen za momořádných podmínek. Takovém případě Vám nehrozí, že by došlo k odebrání ID, pokud začnete na 6 hodin pracovat, i když by bylo lépe, kdyby pracovní úvazek byl na kratší dobu. Určitě se však nemusíte ničeho obávat.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.