ID 2.stupně

Dobrý den, byla jsem přeřazena do ID 2.stupně a chtěla bych se zeptat, jestli za mě stát stále pletí sociální a zdravotní pojištění.Děkuji
 
Romana

Vážená paní Romano,

při pobírání ID 2. stupně za Vás platí stát zdravotní pojištění, ale nikoliv sociální. je nezbytné, abyste se přihlásila na ÚP jako uchazečka o zaměstnání. Evidence Vám bude počítána do odpracovaných let pro nárok na důchod. Pokud Vám ještě není 55 let, bude počítán jeden rok. Pokud je Vám více než 55 let, budou Vám počítány 3 roky.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní,rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.