dotaz za manžela

Manžel pobíral 10 let Inv. důchod,nyní mu byl odebrán, že splňuje pouze omezení 30%,celou dobu pracoval ve své profesi jako dělník pouze na 6,5 hod.Nyní se chci zeptat jestli může dále pracovat na 6,5 hod denně a jestli zaměstnavatel bude respektovat jeho fyz. omezení - měl invaliditu s pateří, nevhodnou k operaci? Nebo bude muset nastoupi na plný úvazek, což nebude po fyz. stránce únosné?   Děkuji!!! Jaká je šance na odvolání proti posudku o invaliditě?
 
Hanušová Edita

Vážená paní Hanušová,

vše záleží na dohodě mezi zaměstnavatelem a Vaším manželem. Pokud mu doposud zaměstnavatel vyhověl s ratší pracovní dobou, tak nevidím důvod, proč by tomu tak nebylo i nadále. Jediný problém je trochu v tom, že pokud by zaměstnavatel trval na plném pracovním úvazku, tak Váš manžel nemá žádnou právníé oporu v prosazení kratšího úvazku, protože už není invalidní.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.