DOTAZ VÝPOVĚĎ V CHRÁNĚNÉ DÍLNĚ

DOBRÝ DEN, MĚLA BYCH DOTAZ OHLEDNĚ MÉHO KAMARÁDA. PRACOVAL V JEDNÉ CHRÁNĚNÉ DÍLNĚ, BOHUŽEL VE ZKUŠEBNÍ DOBĚ OMARODIL S DG. ZÁNĚT ŽIL, KDY MU LÉKAŘKA DOPORUČILA ZŮSTAT V PN ANIŽ BY SÁM O NÍ STÁL. PO PN OPĚT NASTOUPIL, DNES JAKO BLESK Z MODRÉHO NEBE DOSTAL PSANOU FORMOU VÝPOVĚD. JEN JSEM SE ZA NĚJ A ZÁROVEŇ I PRO OSTATNÍ CHTĚLA ZEPTAT, ZDA BYL POSTUP OD SPOLUMAJITELE SPRÁVNÝ. Z LIDSKÉHO HLEDISKA SI MYSLÍM, ŽE BY CHRÁNĚNÁ DÍLNA, KDE PRACUJÍ ID MĚLA MÍT JINÉ ZÁKONY V ROZVÁZÁNÍ PRAC. POMĚRU NEŽ V NORMÁLNÍM PRACOVNÍM ZAŘAZENÍM..... DĚKUJI PALANOVÁ
 
PALANOVÁ BOHUSLAVA

Vážená paní Palanová,

vašemu dotazu příliš nerozumím. Zaměstnavatel může dát výpověď zaměstnanci z několika důvodů, jak stanoví zákoník práce. Na tzv. chráněnou dílnu (tento název již dnes není platný) se řídí stejnými zákony, jako ostatní pracoviště. 

Není možné požadovat u pracovně právních vztahů jiný režim, pokud je uzavřena normální pracovní smlouva. Jiný režim by znamenal terapeutické dílny a podobně. Je tam ale potom jiný režim odměňování.

Pokud by byl propuštěn ze zdravotních důvodů, tak zaměstnavatel by mu měl nejprve nabídnout místo, které by mohl, vzhledem ke svému zdravotnímu stavu, vykonávat. Pokud však zaměstnavatel takové zaměstnání nemá, tak zaměstnavatel propustit může. To, že je to neetické, top s Vámi souhlasím, ale dnešní společnost takové věci vnímá velmi málo.

S pozdravem Václav Krása