dotaz-prace,plný invalidní důchod

Dobrý den, chtěl bych se Vás jen zeptat, jak to je v roce 2014 s prací,při plném invalidním důchodu? Děkuji zdraví B.Svoboda
 
Svoboda

Vážený pane Svobodo,

ve věci pracovní činnosti při pobírání PID se od nového roku nic nemění. To znamená, že pokud pobíráte ID III. stupně a nemáte v rozhodnutí uvedeno, že můžete pracovat za mimořádných podmínek, doporučuji Vám, abyste pracoval nejvýše tři hodiny denně.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.