dotaz ohledně výkladu zákona

Vážený pane Kráso,mám dotaz ohledně výkladu zákona a související možností zaměstnání. Jsem invalidní dle §39 odst. 1 zákona č. 155/1995 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Jde o invaliditu 3.stupně dle § 39 odst. 2 písm. c) cit. zákona. Není schopen výdělečné činnosti  za zcela mimořádných podmínek. Byla mi nabídnuta práce v chráněné dílně na 6h prac.dobu chtěla bych to zkusit , ale zároveň mám strach abych nepřišla o svůj důchod. Jsem samoživitelka a práci bych tudíž potřebovala. Můžete mi poradit jak postupovat a jak můžu pracovat?                                                                               Děkuji Milena
 
Milena Exnerová

Vážená paní Exnerová,

pokud pobíráte ID III. stupně, doporučuji Vám nepracovat déle jak 3 hodiny déle. Jinak Vám reálně hrozí, že při následné kontrole by Vám mohl být snížen či odebrán ID.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.