dotaz ohledně prace v I.STUPNI ČID

Dobrý den p.Kráso po přečtení několika dotazu zde již psaných jsem myslela ,že najdu odpověd na můj dotaz ,ale nestalo se tak ,proto vás prosím o radu Po snížení stupně ze III. na I.jsem byla nějakou chvili zapsána na UP.Sehnat práci je však problém pro zdravé lidi natož pro nás s nšjakým omezením .Proto jsem brala první práci kterou jsem díky paní z UP našla ,ale bohužel za takové peníze (2000 měsíc),že scháním dále nějakou práci.Na co jsem se vlastně chtěla zeptat -jestli když mám ČID I.stupně a tento pracovní poměr málo placený na tuto dobu, jestli k tomu můžu schánět ještě brigádu nebo další pracovní poměr aniž by mi sebrali ČID I.STUPNĚ.Jsem deset let po operaci ploténky ,letos jsem byla na magnetické resonanci nález mám ,musím brát plno léku na bolest protože mám neustále bolesti.Každý pomalu druhý měsíc jezdím na kontrolu k neurologovi ,kde dostanu infuze a zase se snažím fungovat dál více méně je to přetrvávající stav už několik let .Při odvolávaci komisi vloni mi paní doktorka řekla ,že se stím musím naučit žít a měla tendenci, tedy mě to tak připadalo mi vzít i ten I.STUPEN inval.Pak tedy přeci mi ho nechala ten I.STUPEŇ,ale s tím ,že nevím jak dlouho když vidím jak to každému berou prý kvůli úspornému balíčku vlády.Ještě jednou vás tedy prosím -mohu si najít prácí nebo brigádu ještě k mému I.STUPNI a pracovnímu poměru který mám .Sice za málo peněz ale aspon něco.Děkují moc za odpověd s pozdravem H.Doušová Benátky n.j. Ps.i když peněz nemám moc tak i z toho mála vam chci poslat na učet nějakou korunku jak žádáte  v předešlích dotazech děkují.
 
Hana Doušova

Vážená paní Doušová,

samozřejmě, že není problém, když si k vašemu současnému zaměstnání seženete další práci. nerozumím tomu jak můžete pobírat 2000,- za měsíc. Pravděpodobně máte malou část úvazku, jinak by to bylo porušení zákoníku práce a nařízení vlády o minimální mzdě. Tím, že byste vykonávala ještě nějakou další práci, neměla byste mít ohrožen Váš ID.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní,rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.