Dotaz na výpověď z pracovního poměru

Dobrý den, jen krátce, může mi zaměstnavatel při inv. 2 stupně dát svévolně výpoveď, jen pro nepohodlnost ve firmě? Nemám žádné pracovní úlevy, práci zvládám velmi dobře. Moc děkuji - jedná se o "výstavní" šikanu    na pracovišti - odpoveď je pro mě velmi důležitá. Ještě jednou díky.  
 
V?ra Vinterová

Vážená paní Vinterová,

jako osoba ve II. stupni invalidity máte stejná práva jako jiný zaměstnanec. Zaměstnavatel by Vás mohl propustit v případě, že závodní lékař rozhodne o tom, že zaměstnanec nemůže ze zdravotních důvodů vykonávat určitou práci a zaměstnavatel nemá pro něj jiné náhradní zaměstnání. Pokud se nic takového nestalo, tak Vám doporučuji, abyste se obrátila na inspekci práci, která sídloí v každém oékresním městě.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.