Dotaz na přividělání při plném inv. důchodu

         Dobrý den,          moje těžce postižená dcera  (DMO - IV. stupeň podpory na péči) dostala nabídku práce          od společnosti "polovinanebe"          (radka.sloufova@polovinanebe.cz>), u které byla na počítačovém kurzu.          A protože se jedná o nabídku "pracovního poměru" mám obavy,          aby nepřišla dcera o důchod .... určitě není schopná si na sebe vydělat.          Neradi by jsme se dostaly do problémů.          Proto mám dotaz, jak je to s "přividěláním" (spíš zabavením) při plném inv. důchodu.          A zda nemáte nějaké reference ke jmenované společnosti.         Za odpověď děkuji a přeji pěkný den         Marková Hana
 
Hana Marková

Vážená paní Marková,

přiznám se, že o společnosti Polovina nebo nic nevím. Pokud Vaše dcera pobírá ID III. stupně a nemá v rozhodnutí, že může pracovat za mimořádných podmínek, tak Vám doporučuji, aby její pracovní úvazek nebyl delší než 3 hodiny denně. Jinak by se mohla dostat do problémů.

S pozdravem

Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.