dotaz na invalidní důchod

Dobrý den, mám dotaz ohledně plného inval.důchodu, muj tatka (OSVČ)má firmu s bratrem a byl mu přiznán plný invalidní důchod, může dostávat od bratra finance na svůj učet jako výdělek z firmy?má obavu, aby mu důchod nesebrali, z dův.přírustku financí každý měsíc na jeho účtu?Děkuji za odpověd
 

Vážená paní,

myslím si, že Vás otec nemusí mít obavy z toho důvodu, že mu bratr posílá nějaké peníze z firmy. Důležité je, aby neměl pracovní poměr větší než 3 hodiny denně. Pokud je OSVČ, tak ke kontrole musí uvést, že pracuje jen příležitostně, nejvíce však 3 hodiny denně.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.