Dotaz a prosba

Dobrý den, Vážený pane Kráso, obracím se na Vás s otázkou a prosbou. Budu doufat, že jsem se obrátila na správnou instituci, a že mi dokážete poradit. V předchozích diskuzích jsem bohužel řešení svého problému nenašla. 1) Od roku 2009 jsem v ČID prvního stupně. V prosinci 2013 se mi konečně povedlo najít práci v chráněné dílně na zpracování kartonů. Při výběrovém řízení, nám bylo zděleno, že tato práce je na osm hodin denně. Při našem, jakémkoliv vzdoru, tipu jsme částeční invalidní důchodci a měli bychom mít zkrácenou prac. dobu, nám bylo naznačeno,že když nesouhlasíme s osmihodinovou pracovní dobou, tak si můžeme hledat jinou práci. Můžete li, prosím objasněte mi tuto otázku, jak to tedy opravdu je? 2) Bohužel tuto náročnou práci mé tělo nezvládlo a od 7. 4. 2014 marodím s tenisovým loktem a PN dále trvá. Pracovní smlouvu mám na dobu určitou do 31. 7. 2014. Předpokládám, že po mé dlouhodobé PN mi ji už neprodlouží. Takže se chci zeptat, zdali mi PN může běžet i po ukončení mé pracovní smlouvy? 3) Nemělo by být ve smlouvě, aspoň zmínka o tom, že je to chráněná dílna. A jak je možné, že musíme dělat v úkole, když ve smlouvě máme hodinovou mzdu? A když jsme si v úkole na minimální mzdu nevydělali, tak nám bylo oznámeno, že bychom si na sebe měli , aspoň vydělat, jinak s námi ukončí pracovní poměr. S přáním hezkého dne děkuji za jakoukoliv odpověď Irena Maščuchová, Varnsdorf P.S. Pokud v mém případě mi po ukončení smlouvy neseberou ND, ráda jako poděkování pošlu, byť min. příspěvek na Vaše konto. Jistě víte, jaký je to měsíční finanční boj. Obzvláště, když jsem ND dostala pouze za pár dní v dubnu. Podle mých informací mi mají údajně zadržovat schválně lístky na peníze, jak nejdéle to jde. To znamená, že do dnešního dne 4. 7. 2014 jsem ještě nedostala ND za měsíc květen.
 
Irena Maš?uchová

Vážená paní Maščuková,

zaměstnavatel je povinnen, dle zákoníku práce, přizpůsobit pracovní dobu a pracovní podmínky pro osoby se zdravotním postižením. Současně na Vás pravděpodobně dostává příspěvek, a to až do býše 8 000,-, právě proto, že se předpokládá, že tito pracovníci nemají takovou praduktivitu práce jako zdraví pracovníci. Doporučuji Vám, obrátit se na inspekci práce, která má pracoviště v každém okresním městě, aby situaci u Vašeho zaměstnavatele prověřila.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, vážený pane,
NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.
Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.