dotaz

přeji hezký den pane Kráso. Před třemi týdny jsem se Vás dotazoval, zda mám zůstat v evidenci ÚP, jelikož jsem ČID 1.stupně, nepobírám žádnou podporu a sehnal jsem si brigádu, která je pouze nárazová. Jeden měsíc jsem dělal pouze 4dny, minulý měsíc jsem pracoval 7dní, tento měsíc nebudu pracovat až zase v prosinci. Úřad práce mi povolil vydělat si pouze 4.200.- hrubého. Minulý měsíc mě ale zaměsnavatel zaplatil více než stanový ÚP. Zaměstnavatel zřejmě zapoměl, že mě nemůže víc jak je stanoveno dát. Chci se jen zeptat co to pro mě bude mít za následek ze strany ÚP. Na úřadu práce jsem samozřejmě evidován. Děkuji a jsem s pozdravem.
 
Starosta Josef

Vážený pane Josefe,

vzhledem k tomu, že jste evidován na ÚP jako uchazeč o zaměstnání, tak se domnívám, že se nic dramatického neděje a ÚP bych tuto skutečnost nehlásil. Jde tam vlastně jen o zdravotní pojištění, což by teoreticky mohl po Vás chtít ÚP zaplatit.

S pozdravem

Václav Krása

 
Vážený pane, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.
Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.