dotaz

Dobrý den přeji pane Krása chtel jsem se vas zeptat na to jestli bych jsi mohl jit privydelat.Jsem po operaci aortalni chlopne v roce 2012 provedene.V posudku o invalidite mam napsano od posudkového lékaře   že  nejsem schopen výdělečné činnosti za zcela mimořádných podmínek.Chtěl bych vykonávat práci jako řidič nákladního automobilu jen na poloviční uvazek.Myslíte že bych tuto práci mohl vykonávat jsem drzitelem ZTP/P mam invaliditu 3.stupne.Nepřišel bych o invalidni duchod.Děkuji mnohokrát za vaší odpověd.
 
frantisek machula

Vážený pane Machulo,

vždy doporučuji, že příjemci ID III. stupně si mohou přivydělat asi tak na tři hodiny denně, aby nebyl ohrožen jejich ID III. stupně. Předpokládám však, že se jedná o lehkou práci. Domnívám se, že řidič nákladního vozu je obtížné zaměstnání se stresy. Při Vašem postižení bych Vám tuto práci určitě nedoporučoval a její výkon může ohrozit Váš důchod.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl/a Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.