Dotaz

Dobrý den Jsem již desátý rok v invalidním důchodu. Našla jsem si domácí práci,ale nevím zda ji mohu přijmout,jelikož chodím každý rok na OSSZ a v dnešní době deset tisíc na měsíc není moc. Mám dlouhodobé potíže s dolní končetinou,před více než deseti lety jsem měla autonehodu a pravá končetina mi stále nesrůstá,mám ji zkrácenou o tři centimetry. Byla bych ráda,kdyby jste mi poradil,při každé kontrole na OSSZ mi vyhrožují,že mi seberou invalidní důchod a tak bych se chtěla tak trochu zaopatřit,chodím o dvou francouzských holích. Děkuji za odpověď S pozdravem a zbytkem krásného dne Jiřina Štrosová
 
Ji?ina Štrosová

Vážená paní Štrosová,

doporučuji Vám, abyste nepracovala déle než tři hodiny denně. Pokud byste pracovala déle, mohla byste opravdu přijít o část důchodu. Ještě se podívejte zda nemáte v rozhodnutí dodatek, že můžete pracovat za mimořádných podmínek. Potom byste neměla omezení pracovní aktivity.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.