dotaz

dobry den chtela bych se zeptat  mam invalidni duchod 1 stupne byla jsem 1 rok na up. a odesla jsem ze tam nemusim byt je mi 52 let a kdo za mne plati socialni a zdravotni a nebo socialni si musim platit sama dekuji za odpoved hezky den
 
jana

Vážená paní Jano,

jako příjemci ID I. stupně za Vás zdravotní pojištění hradí stát. Sociální pojištění však za Vás nikdo neplatí. To znamená, že Vám nepřibývají odpracované roky pro starobní důchod.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní,rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.