dotaz

Dobrý den. Do konce roku 2012 jsem osobou zdravotně znevýhodněnou. Na ÚP mi bylo sděleno, že žádosti se již neprodlužují. Na nic jiného nárok nemám, jen si zkusit zažádat o invalidní důchod, ale stejně že  mi bude zamítnut. Nechci Vás zbytečně otěžovat mými diagnózami, ale zajímalo by mne: požadavky na invalidní důchody stouply, čili na ně už dosáhne málokdo. A z osob zdravotně znevýhodněných jsou náhle zdraví lidé? Takže nevím co dál a prosím o radu.Obracím se na Vás, protože v této zemi není nikdo kdo by s námi obyčejnými lidmi komunikoval.Děkuji mockrát.
 
Ji?ina

Vážená paní Jiřino,

je tomu opravdu tak, že statut OZZ již není prodlužován. NRZP ČR nyní usiluje o to, aby tento statut byl opět obnoven. předpokládáme, že zákonná úprava by měla být přijata v příštím roce.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.