dohoda o uznání zaměstnavatelem na chráněném trhu práce

Dobrý den pane Krása, jsem začínající podnikatel a chtěl bych zaměstnat invalidního kamaráda. Bohužel jsem zjistil, že na něj nedostanu žádný příspěvek od úřadu práce, protože nejsem uznán zaměstnavatelem na chráněném trhu práce. Pokud bych chtěl být uznán zaměstnavatelem na chráněném trhu práce, musím v období 12 měsíců přede dnem podání žádosti zaměstnávat nadpoloviční většinu zaměstnanců, kteří jsou osobami se zdravotním postižením. Vzhledem k tomu, že nemám historii podnikání 12 měsíců, nemohl jsem ani 12 měsíců zaměstnávat invalidu a proto dohoda o uznání zaměstnavatelem na chráněném trhu práce se mnou nemůže být sepsána Nemyslíte, že je toto diskriminační a že v budoucnu díky tomu nebudou vznikat nová chráněná pracovní místa? Zdeněk Vaculík
 
Zden?k Vaculík

Vážený pane Vaculíku,

nevím jestli jste byl na ÚP, ale nemáte úplnou informaci. Můžete zaměstnat jednu osobu, která by však měla být na ÚP jako uchazeč nebo zájemce o zaměstnání a na tohoto občana můžete obdržet příspěvek na úpravu pracoviště tak, aby osoba se zdravotním postižením mohla být zaměstnána a ještě můžete podle § 76, zákona o zaměstnanosti obdržet každoročně částku 48 000,- Kč ročně na zvýšené výdaje se zaměstnáním takového pracovníka. Tudíž, nemusíte být zaměstnavatel zaměstnávající více než 50 % osob se zdravotním postižením.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.